6 restauranttips på Mallorca

Restaurant-tips
Få mine personlige restaurant-tips til Mallorca her!

Mallorca er som et stort kinderegg for meg, for her skjuler det seg så mange overraskelser under overflaten som vi “vanlige turister” av gode grunner ikke kjenner til. For noen er øya “bare” en bade-destinasjon. For andre et aktivt reisemål, spesielt hvis du er naturelsker og for eksempel ønsker å sykle på ferien din. Og andre igjen reiser hit for å nyte gastronomien.

Så hvorfor ikke gripe sjansen og nyte en kombinasjon av mulighetene når du første skal reise til magiske Mallorca? For meg er øya som skapt for det; å gi deg litt av det beste uansett hva formålet med ferien din er. Om det er ren avslapning på stranden, full fart i pedalene eller å suse avgårde på kulturelle eventyr med leiebilen, så har alle besøkende på øya én ting til felles: vi vil gjerne spise godt på ferien!

Etter mitt forrige besøk på Mallorca i juni 2019 har jeg samlet sammen et par anbefalinger til spisesteder rundt omkring på øya. Hvis du er så heldig at ferien din går til et av mine absolutte favorittreisemål ved Middelhavet, er det bare å lese videre og hente inspirasjon til turen!

De lokale og deres spisevaner

Generelt lever mallorcanerne litt annerledes enn oss nordboere, hvert fall når det kommer til spisetider. Mange av de lokale spiser ikke frokost hjemme – nei, de venter med å spise litt søtt (kanskje en kake, en croissant, en kjeks) og en café solo (espresso, med sukker naturligvis) til de kommer på kontoret. Rundt kl. 14 begynner de å tenke på å spise lunsj, og det kan være alt fra rester de har tatt med hjemmefra til en salat eller en 3-retters meny på en lokal restaurant (de jobber vanligvis fra kl. 9-18 og har en times lunsjpause).

Spansk menukort
Mange mallorcanere tar seg tid til å gå på restaurant sammen i lunsjpausen, som vanligvis varer lengre enn i Norden

Mange har mellom 30-60 minutters kjøring til og fra jobb, og de fleste er derfor først hjemme rundt kl. 19 hver kveld, og da er de slett ikke klare til å spise middag. Først fra kl. 21 begynner mallorcanerne å tenke på å innta dagens middag, og det samme gjelder for barn og besteforeldre. Enten spiser de hjemme, eller så møter de venner og familie på en restaurant hvis kjøkken som oftest er åpent til midnatt. Her har man rett og slett en helt annen døgnrytme enn vi er vant til her hjemme! Og det er jo akkurat det vi elsker med de latinske landene når vi reiser dit: den avslappede og ubekymrede tilværelsen, der det meste diskuteres og planlegges over et godt glass vin og hjemmelaget mat.

Derfor bør du være oppmerksom på at hvis du bestiller bord til tidligere på kvelden, kan det være relativt tomt på de andre bordene, uansett om det er til lunsj eller middag – det opplever jeg selv gang på gang, for min norske mage rumler av sult til lunsj mellom kl. 12-13 og igjen til middag mellom kl. 19-20. Uansett når sulten måtte melde seg er det ikke vanskelig å spise godt på Mallorca!

Og nå er det på tide å presentere mine restaurant-anbefalinger:

Restaurant La Mémé, Palma (middag)

Restauranten ligger i utkanten av Palmas historiske bykjerne på Avenida Comte Sallent. Utenfra gjør La Mémé ikke så mye vesen av seg, men innenfor venter deg klassisk-futuristiske, mallorcanske matopplevelser. Prisnivået er fornuftig, og servicen er smilende og lidenskapelig (som mange andre steder gjør personalet gjerne litt ekstra for at du skal få rettene som du ønsker – f.eks. uten gluten, med flere grønnsaker osv.).

La Meme
En av de raffinerte og lekre rettene på La Meme. Foto-kreditt: La Meme.

Innredningen og stemningen er stilig og avslappet med et moderne preg, og kelnerne har tversoversløyfe og forkle på, noe som gir et profesjonelt inntrykk. Godt og lokalt vinkart, og i baren kan du bestille atskillige drinker og cocktails. Det er andre gangen jeg besøker Restaurant La Mémé, og jeg kommer garantert tilbake en tredje gang.

Min bestillings-anbefaling:

Forrett: Tártaro de atún acompañado de mango, aguacate, y huevas

Hovedrett: Filete de gallo a la cantonesa. Jengibre, brotes de soja, cebolla, tierna, zanahoria, pak Choi y cilantro. Vinagreta oriental, acabado, en mesa con aceite de sésamo

Besøk restaurantens hjemmeside her.

Se anmeldelser av restauranten på Tripadvisor her.

Ca n’Alexandre, Palma (lunsj og middag)

What a beauty! I tillegg til å være et hotell og et fremtidig, nytt hideaway (ja, du leste riktig), så kan Ca n’Alexandre sine saker når det kommer til uttrykk og gode smaker på tallerkenen. Jeg spiste en lett lunsj her, og den var vakkert dandert med delikate, balanserte smaker. Selv om Ca n’Alexandre egentlig er et lite boutiquehotell går det ikke utover smaksopplevelsene.

Restaurant Ca n’Alexandre
Min lekre rett på Ca n’Alexandre

Restauranten ligger sentralt i Palma på Plaza Alexandre Jaume, og du kan trygt ta turen hit hvis du ønsker en hyggelig (mat)opplevelse i historiske rammer. Huset er nemlig et tidligere politikerhjem med mange godt bevarte gjenstander fra fortiden. Første, men ikke siste besøk …

Min bestillings-anbefaling:

Velg akkurat det du har lyst på – alt er like friskt og appetittlig. Jeg fikk bl.a. servert tapas med ertesuppe, ceviche, laksesalat, hjemmelaget brød m.m.

Besøk restaurantens hjemmeside her. 

Se anmeldelser av restauranten på Tripadvisor her. 

Flor de Sal, Camp de Mar (lunsj og middag)

Å, hvor skal jeg starte? For det første ligger Flor de Sal på samme adresse som en av våre bestselgere og mest populære hideaways, nemlig Bahia Camp de Mar Suites i Camp de Mar, og bare det er nok til å gjøre meg litt stolt, for selv om jeg har besøkt restauranten flere ganger lever den fremdeles opp til mine høy forventninger.

Stilen er mallorcansk/kanarisk/spansk, og servicen er på TOPP. Smakene får A+ på karakterkortet, og det samme gjelder rettenes utseende. Det er tydelig at kjøkkenet leker seg med dandering og smak, samtidig som profesjonaliteten er til å ta og føle på. Som spisende gjest kan du forvente deg det lille ekstra her, og jeg vil gå så langt som å kalle det gourmet light med light-priser.

Flor del Sal
En av de smakfulle rettene på restaurant Flor del Sal. Foto-kreditt: Flor del Sal.

Hvis du kommer på kvelden vil jeg anbefale deg å bestille bord. Når jeg er på Mallorca har det blitt en tradisjon å spise lunsj med Ana her på Flor de Sal. Her er det umulig å ikke få innfridd forventningene, da menyen er spekket med overraskelser!

Min bestillings-anbefaling:

Fritt frem, velg akkurat det du vil ha – også selv om du ikke vet hva det betyr på menyen – ALT her smaker godt, og du kan trygt lytte til kelnernes anbefalinger!

Besøk restaurantens hjemmeside her.

Se anmeldelser av restauranten på Tripadvisor her. 

Samsara Beach Club, Playa de Muro (lunsj)

Hvis du ferierer på nordkysten av Mallorca og er på utkikk etter et “lett lunsj”-sted vil jeg anbefale deg å besøke Samsara Beach Club. Til tross for navnet er det langt fra fornemt, og stedet er lite med et relativt beskjedent utvalg på menyen, men til gjengjeld er beliggenheten “to die for” – på stranden ved Playa de Muro. Her sitter du med sand mellom tærne, og vinden er som et behagelig krydder i håret mens du nyter lunsjen din.

Samsara Beach Club
Den fantastiske utsikten fra restauranten på Samsara Beach Club. Foto-kreditt: Samsara Beach Club.

Så hvis du er på utkikk etter en turkisblå utsikt som kan akkompagnere rettene dine, kan jeg anbefale Samsara Beach Club på det varmeste. Enkle, men velsmakende retter og god service er vertenes motto, og hvis du “kjeder” deg mellom serveringene kan du alltids ta en dukkert i de blå bølgene – du befinner deg tross alt mindre enn 10 meter fra en av de beste strendene på nordkysten.

Besøk restaurantens hjemmeside her.

Se anmeldelser av restauranten på Tripadvisor her. 

Sa Farinera, Playa de Palma-området (middag)

Som flere av forslagene ovenfor er det ikke første gang jeg besøker Restaurant Sa Farinera. Navnet høres nok ganske eksotisk ut, men Sa Farinera er “down to earth”. Her er det ikke overdådig eller fornemt, og beliggenheten mellom motorveien og flyplassen gjør at til tross for det lokale preget er en stor porsjon av internasjonale gjengangere – ikke minst hvis du kommer tidlig på kvelden.

Sa Farinera
Sa Farinera byr på en hyggelig og rustikk atmosfære. Foto-kreditt: Sa Farinera.

Restauranten er stor (muy grande) med plasser både inne og ute, men grillduften er så altoppslukende at det er som om ditt bord er det eneste i restauranten, til tross for lydene fra både grillen, naboene og personalet. Stilen er svært rustikk og utvalget på menyen er relativt lite, men det gjør ikke noe da alt er så friskt og velsmakende. Det føles nærmest som om du er en spisende gjest på en bondegård, selv om det absolutt ikke er tilfellet.

Min bestillings-anbefaling:

Alt fra deres grillspyd med grønnsaker til kanin, struts, kalv, oksekjøtt og kylling. Det er ikke fisk på menyen, men til gjengjeld er de eksperter på grillet kjøtt i alle former og fasonger. Dessuten har de en relativt stor dessertmeny (oh yes, vi er på Mallorca tross alt), og denne gangen smakte jeg mallorcansk ostekake – himmelsk! Smak selv hvis du besøker Sa Farinera!

Besøk restaurantens hjemmeside her. 

Se anmeldelser av restauranten på Tripadvisor her.

Caprice Alcudia Port, Alcudia (middag)

Caprice Alcudia Port er et relativt, nytt hotell som også er et av våre hideaways. Samme bygning som tidligere, men i ny drakt. Moderne, 5-stjerners hotell med en (nesten) perfekt gourmet-restaurant som også er åpen for offentligheten. Uten å nøle vil jeg anbefale deg å dra hit for å nyte en middag enten utenfor ved bassenget eller innendørs i de “nordisk-inspirerte” lokalene. Her sitter du i Y-stoler, og betjeningen er uformell på en nedtonet, profesjonell måte.

Caprice
Gastronomien står i fokus på Caprice. Foto-kreditt: Caprice.

Prisen for både middag og vin er relativt dyr for en spansk restaurant, men til gjengjeld synes jeg at Caprice Alcudia Port tilfører byen et nytt, moderne og sårt nødvendig løft på gastronomifronten.

Min bestillings-anbefaling:

Hvis de har “menu degustatione” bør du velge den, for kokkens fristelser er litt av en opplevelse. Jeg valgte denne menyen, og nøt de futuristiske smakskombinasjonene!

Besøk restaurantens hjemmeside her.

Se anmeldelser av restauranten på Tripadvisor her. 

Et siste tips!

Anbefalingene ovenfor er naturligvis veldig subjektive, så la meg avslutte med å si at din og min smak er kanskje helt ulike, men jeg håper tipsene har vekket din interesse og ikke minst gitt deg enda mer inspirasjon til å reise på ferie til Mallorca.

Se alle reiser til Mallorca med Hideaways her.

Tags from the story
,
Written By
More from Marie

4 ting du kanskje ikke visste om Palma på Mallorca

Mens mange av byene på det spanske fastlandskontinentet har blitt så berømte...
Les mer