Gå i Kafkas fotspor i Praha

Praha
Kafka ble født i Praha og bodde der størstedelen av sitt korte liv

Den verdensberømte forfatteren Franz Kafka ble født i Prahas historiske sentrum 3. juli 1883, og levde størstedelen av sitt altfor korte (han ble kun 40 år) liv her.

Den populære tsjekkiske storbyen, som på Kafkas tid var Böhmens hovedstad og en del av det østerriksk-ungarske dobbeltmonarkiet, bærer fremdeles mange spor av den store forfatteren. Her får du 3 tips til hvor du kan gå i fotsporene på det litterære geniet mens du er på ferie i Praha.

Kafkas barndomshjem

Kafkas barndomshjem sies å ligge i náměstí Franze Kafky 3, kun et steinkast fra Sankt Nikolai-kirken på kanten av det jødiske kvarteret i Prahas gamle bydel. På siden av huset er det en minneplate med teksten: «Franz Kafka ble født her 3. juli 1883». Men Kafkas opprinnelige fødehjem eksisterer ikke lengre da det ble ødelagt i en brann, og det eneste som gjenstår fra Kafkas tid, er den opprinnelige bygningens inngangsport.

Prag
Praha er ikke bare en av Europas vakreste byer på vinteren; byen bærer også unike spor etter den store forfatteren Franz Kafka

Kinskýs palass

Kinskýs palass fra 1600-tallet ligger på Staroměstské náměstí nr. 12 i den gamle bydelen, og er nå en del av Prahas Nasjonalgalleri. Men 10. september 1893 var det stedet der en 10-år gammel Kafka hadde sin første skoledag på tysk grammatikkskole. Kafka studerte der frem til 1901 og senere – fra 1912 til 1918 – hadde hans far en forretning i første etasje. I dag finner du en minneplate for Kafka på innsiden av bygningen.

Wenceslas torg

Kjennere av Kafka vet hvor stor rolle arbeidet hans hadde med tanke på hans liv og litterære verk. På Wenceslas torg, som alltid har vært et viktig sentrum for forretninger i byen, kan du finne stedet der Kafkas arbeidsgiver, det italienske forsikringsselskapet Assicurazioni Generali, hadde sitt hovedkvarter på Kafkas tid (se etter Václavské náměstí nr. 19). Kafka begynte å jobbe for virksomheten i oktober 1907 – og de lange arbeidsdagene som ofte begynte klokken 8 om morgenen og ikke endte før kl. 20, gjorde at han ikke hadde masse tid til å skrive, så han skrev ofte om natten.

Se alle reiser til Praha med Hideways her.

Written By
More from Mikkel H

Opplev London Eye – Londons mest populære betalte turist-attraksjon

London er velsignet med en overflod av store, historiske og kulturelle severdigheter,...
Les mer

Legg inn en kommentar