Hvilke er de beste strendene i Hellas?

Hvilke er de beste strendene i Hellas?

Enkelte oppgaver er simpelthen umulige, som å smøre hele ryggen med solkrem på egenhånd. Et annet eksempel er å måtte velge blant Hellas’ mange vidunderlige strender. Når det kommer til solkremen gjør du nok lurest i å alliere deg med favorittreisepartneren din, men vi i Hideaways har gjort det harde arbeidet for deg og bidrar gjerne med en liste over noen av de aller beste strendene Hellas har å by på.

Anthony Quinn Bay på Rhodos: Husk snorkel!

Anthony Quinn Bay er en liten småsteins- og klippestrand, som ligger naturskjønt på Rhodos. Her kan du kjøpe deg til komfort i en solseng under en parasoll, hvis farge matcher himmelen. Eller selv finne deg en skyggefull, privat plett ved en av de mange klippeformasjonene.

Anthony Quinn Bay, Rhodos. Foto: Michael Mayer. CC BY 2.0

Uansett hva du velger anbefaler vi at du husker snorkelen. Vannet er nemlig uvanlig klart her, og du kan fint tilbringe timevis på undersjøisk oppdagelse blant et yrende samfunn av fisk, morener og krabber.

Tsambika Beach på Rhodos: Barnevennlig sandstrand

Er du glad i fløyelsmyk sand mellom tærne bør du besøke Tsambika Beach. Her kryr det av muligheter for å bygge sandslott og leke i vannkanten, noe som gjør stranden til et opplagt valg for barnefamilier.

Tsambika Beach, Rhodos. Foto: Jarek Kulik. CC BY-SA 2.0

På Tsambika Beach får du det beste av to verdener: Stranden ligger omkranset av nydelig natur uten bebyggelse og store hoteller som skjemmer utsikten, men du finner likevel bekvemmeligheter som strandbar, restauranter og vannsport, som gjør det enkelt å tilbringe hele dagen i bølgene.

Elafonissi Beach på Kreta: Hellas sitt svar på Maldivene

Krystallklart vann i en perfekt nyanse av turkis. Det er som hentet fra et postkort. Men på Elafonissi Beach er ikke fargene redigerte, de klare nyansene er helt ekte.

Elafonissi Beach, Kreta. Foto: Tiomax80. CC BY 2.0

Det er naturen selv som står for det blå vannet og det sarte, lyserøde sanden, som har fått sin farge fra knuste muslingskjell. Stranden på Kreta kalles da også ”The Pink Beach” og hvis du alltid har drømt om å oppleve Maldivene kan du starte her!

Balos Lagoon på Kreta: Lavvann og lunt

En smal utstikker forbinder resten av Kreta med en liten halvøy og danner spektakulære Balos Lagoon. Her er det virkelig snakk om en strand i omgivelser utenom det vanlige. Vannet er lavt og lunt, og utsikten over det kuperte klippeterrenget er formidabel.

Balos Lagoon, Kreta. Foto: Panegyrics of Granovetter. CC BY-SA 2.0

Porto Timoni Beach på Korfu: Et godt gjemt, urørt paradis

Det krever en liten innsats å komme seg til Porto Timoni Beach på Korfu. Enten må du gå en god halvtimes tid langs en smal, tettvokst sti fra landsbyen Afionas eller seile dit fra sjøsiden.

Men vi lover deg at det virkelig er verd det.

Porto Timoni Beach, Korfu. Foto: Cornelia Huck. CC BY-SA 2.0

Porto Timoni består av to halvmåneformede strender, som skilles av en smal stripe land med frodig planteliv. Du kan enkelt gå fra den ene stranden til den andre og nyte alle kroker av dette urørte lille paradiset. Her finner du hverken kafé, utleie av solsenger eller pedalbåter, men til gjengjeld tindrende blågrønt vand og ro til å nyte bølgeskvulpet.

Navagio Beach på Zakynthos: En av de mest fotograferte strendene i verden

Navagio Beach er ikke det opplagte valget hvis du ønsker å tilbringe en dag på stranden med parasoll, piknik-kurv og uforstyrret lek. Når stranden likevel er å finne på denne listen, er det fordi Navagio Beach er blant de mest fotograferte strendene i hele Hellas – og verden. Og med god grunn. Den smale stripen av gyllen sand ligger i en bukt, omgitt av bratte, hvite klippesider og kronjuvelen er et gammelt skipsvrak.

Navagio Beach, Zakynthos. Foto: Falco Ermert. CC BY 2.0

Navagio Beach kan kun nås fra sjøsiden og er et svært populært turistmål. Derfor kan det absolutt anbefales å komme seg tidlig avgårde for å oppleve stranden med så få folk som mulig.

Sarakiniko Beach på Milos: En out-of-this-world opplevelse

Aldri har begrepet «unik strandopplevelse» passet bedre. Sarakiniko Beach kalles også ”Moon Beach”, og når du ser den smale bukten som skjærer seg gjennom de hvite klippene i vulkansk stein, forstår du hvorfor.

Sarakiniko Beach, Milos. Foto: Klearchos Kapoutsis. CC BY 2.0

Gjør deg selv en tjeneste og gå litt vekk fra selve stranden. Hvis du tør å klatre på klippene belønnes du med fantastiske steinformasjoner, undersjøiske grotter og avsidesliggende platåer som skapte for å legge håndkleet på og hoppe rett i havet fra.

Voidokilia Beach på Pelepponnes

Blå himmel, fin sand og en perfekt halvsirkelformet lagune med vann som glitrer i tusen nyanser av blått. Hvem kan be om mer? I tillegg beskyttes Voidokilia Beach på Pelepponnes av to utstikkere ut mot det åpne havet som gjør at bukten er formet som bokstaven Omega. Det blir neppe mer gresk enn det!

Voidokilia Beach, Pelepponnes. Foto: Spiros Vathis. CC BY-ND 2.0

Agios Prokopios Beach på Naxos: Perfekt for en spasertur i vannkanten

Et tykt lag med gyllen sand og forlokkende, friske bølger du bare stupe ut i. Agios Prokopios Beach er et godt og klassisk strandvalg som vil tilfredsstille både badeløvene, soldyrkerne og de mer aktive strandgjestene.

Agios Prokopios Beach, Naxos. Foto: Luigi Rosa. CC BY-SA 2.0

Her er det nemlig rikelig med plass til strandtennis og vannsport, for stranden er halvannen kilometer lang – og derfor også perfekt for deg som har lyst på en spasertur i vannkanten hånd i hånd med en du er glad i.

Porto Katsiki Beach på Lefkas: Solnedgang ved klippeskrentens fot

En majestetisk klippeskrent med viltvoksende grønt danner bakteppet for Porto Katsiki Beach. Selve stranden nås via en trapp som fører deg til sanden ved klippens fot, og er et populært valg blant både lokale og turister.

Porto Katsiki Beach, Lefkas. Foto: stefg74. CC BY 2.0

Men hvis du kommer mot slutten av dagen kan du – i tillegg til mindre trengsel – være heldig å oppleve den vakreste solnedgangen som farger hele klippesiden rød.

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med det greske byrået Visit Greece.

Tags from the story
, , ,
More from Emilie Fuglsang

Seks sjarmerende byer i Hellas

Uansett om du er glad i kultur, arkitektur, historie, shopping eller muligheten...
Les mer

Legg inn en kommentar