Seks sjarmerende byer i Hellas

Seks sjarmerende byer i Hellas

Uansett om du er glad i kultur, arkitektur, historie, shopping eller muligheten for å kombinere byliv med avslapning på stranden, er Hellas sine mange små og større byer verdt et besøk. Det kan være vanskelig å velge, så her har vi samlet seks av våre favoritter, som alle har noe unikt å by på.

Lindos på Rhodos: Den hvite byen på fjellskrenten

Den fine, lille byen Lindos på Rhodos ligger på en fjellskrent med utsikt over Egeerhavet, og er på mange måter en buljongterning av alt, Hellas har å by på. Byen kalles også ”Den hvite byen”, og her kan du vandre gjennom snirklende gater og la deg forføre av byens lave puls og rolige tempo. I bukten i kort gangavstand derfra finner du flere strender, som er perfekte for forfriskende badeturer.

Lindos på Rhodos

Og høyt hevet over byens tak ligger imponerende Akropolis og minner deg om Hellas sin tusenårige kultur og historie.

Oia på Santorini: Postkortverdig, eksklusiv sjarm

Sett fra luften ligner Oia på Santorini på en forskjønnet versjon av en side i en «Finn Willy»-bok: Et vidunderlig mylder av små, hvite hus, kirkespir, blå kupler, snirklende trapper, altaner med krydderurter i krukker, pastellfargede vegger, og vakkert blomstrende bougainvilleaer.

Oia på Santorini

Den labyrintiske byen klamrer seg til toppen av et høydedrag, er kjent for sine spektakulære solnedganger og oser av eksklusiv sjarm. Et perfekt valg for deg som har lyst til å slentre rundt i et postkort eller nyte utsikten med et kjølig glass vin fra terrassen på en av de mange pittoreske tavernaene.

Naxos by på Naxos: Livlig havneby av den sjarmerende typen

Formiddag i Naxos by: Et par fiskerbåter tøffer inn i havnen. De har vært tidlig ute for å sikre dagens fangst, som kanskje lander, perfekt grillet, på din lunsjtallerken på en av byens tavernaer senere på dagen. Der er liv og røre på havnepromenaden, hvor både lokale og turister får en frappé og slår av en prat. Beveger du deg inn i de smale gatene, blant spisesteder, grønnsakshandlere, butikker og torg, kommer du middelalderslottet Kastro, som har navngitt til den gamle bydelen.

Om kvelden kan du gå over broen til den lille øya Palatia og oppleve solnedgangen gjennom byens landemerke, den imponerende marmorporten Portara, som man mener er reist til ære for Apollo.

Mykonos by på Mykonos: Tradisjon og jetsett-liv i herlig harmoni

Mykonos by forener det tradisjonelt greske med en hint av jetsett og eksklusivt natteliv. Her finner du små tavernaer, tradisjonelle kirker og klassiske blå skodder side om side med designerbutikker, high-end restauranter og boutique-hoteller.

Mykonos by på Mykonos

I tillegg til den billedskjønne bykjernen, hvor du kan la timene fly med ”people watching”, har Mykonos by enda flere ess i ermet. Du kan for eksempel benytte deg av byens strand og starte dagen med en morgensvømmetur eller nyte en svalende ettermiddagsdukkert. Og når mørket faller på kan du ta en flaske vin under armen og beundre solnedgangen ved de berømte vindmøllene, Kato Mili.

Korfu By på Korfu: Venetiansk eleganse og romantikk

Det er noe elegant over Korfu by. Fra den majestetiske Spianada – Esplanade – anlagt av det franske styret til de lekre buegangene på byens sentrale promenade, Liston, får du en fornemmelse av storhet, stolthet og skjønnhet.

Korfu by har i århundrer vært under venetiansk styre, og den italienske innflytelsen fornekter seg ikke. Men også fransk, britisk og romersk kultur preger byen, som likevel i sjel og hjerte først og fremst er gresk. Nyt de fremragende restaurantene, gode shoppingmulighetene og den lokale stranden, og gå en tur gjennom forskjellige tidsperioder og kulturer i byens gater, der du for alvor fornemmer det historiske suset.

Rethymnon på Kreta: Byliv og strandferie i ett

Byliv kombinert med kilometervis av strand. Høres det for godt ut til å være sant? 

Rethymnon på Kreta

Det er ikke desto mindre akkurat det du får når du besøker Rethymnon, hvor den livlige stemningen utspiller seg i en sjarmerende blanding av gamle og nye bygninger. Særlig det gamle havneområdet, der små tavernaer ligger side om side helt ut til kaien, er verdt et besøk når mørket faller på, og middagen skal inntas. Legg så til at du aldri er mer enn en kort gåtur fra bading og avslapning på de kilometerlange sandstrendene i og utenfor byen, så har du forklaringen på at Rethymnon er blitt så populær blant både grekere og turister!

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med det greske byrået Visit Greece.

Tags from the story
, , , ,
More from Emilie Fuglsang

Hvilke er de beste strendene i Hellas?

Enkelte oppgaver er simpelthen umulige, som å smøre hele ryggen med solkrem...
Les mer

Legg inn en kommentar