Slik tolker du hotellstjernene

Hostal de la Gavina
Hostal de la Gavina i Catalonia.

Du er på utkikk etter et hotell til din neste ferie, men hva er egentlig forskjellen på tre- og firestjerners hoteller? De mange forskjellige kriteriene for hotellstandarden kan gjøre det vanskelig å finne et hotell som lever opp til dine forventninger.

Mange forskjellige standarder for hoteller

I teorien er stjernenes formål å gjøre det lett for gjesten å se hvilket nivå hotellet befinner seg på. Men i praksis betyr mangelen på felles kriterier for hotellstandard rundt om i verden at det ofte ikke er mulig å være sikker på at man får den kvaliteten og servicen man forventer ut i fra antallet stjerner.

I Norge for eksempel kan et hotell få maks fem stjerner, mens du i andre land kan støte på hoteller med opptil 7 stjerner. I noen land kan kriteriene for klassifikasjonen variere fra region til region, og i USA har man for eksempel valgt å fullstendig droppe et offisielt klassifiseringssystem.

Udsigt fra terrassen på Hotel Mediterraneo
Utsikt fra terrassen på Hotel Mediterraneo

I et forsøk på å rydde opp i forvirringen har noen land valgt å samarbeide med Hotelstars Union om et felles hotellkriteriesett, der målet er at man som gjest blir møtt av en ensartet standard uansett hvilket land du befinner deg i.

I Hotelstars Unions kriterier for hotellstjerner tildeles et hotell én stjerne hvis hotellets rom blant annet alle er utstyrte med bad og toalett, samt rengjøres daglig. Deretter belønnes hotellene med stadig flere stjerner opp til maksimalt 5, som gis til hoteller som blant annet tilbyr en døgnåpen resepsjon, parkering og som møter sine gjester med en personlig hilsen og friske blomster på rommet.

Både Danmark og Sverige deltar i samarbeidet, men det er nok fremdeles et stykke igjen før alle populære reiseland er med. Du kan lese mer om stjernesamarbeidet på den offisielle hjemmesiden for Hotelstars Union her.

Håndplukkede hoteller hos Hideaways

Er du på jakt etter en reise der selve hotelloppholdet er en viktig del av reiseopplevelsen er det dermed ikke alltid nok å stole på antallet stjerner. Stjernene indikerer først og fremst nivået for fasiliteter og service, men gir ikke uttrykk for en personlig vurdering av atmosfæren og stemningen på hotellet.

Hotel Areias do Seixo i Portugal med 5 stjerner
Hotel Areias do Seixo i Portugal er et av mange hoteller som våre gjester gir 5 stjerner!

Hos Hideaways kan du alltid se hotellets offisielle antall stjerner, men det betyr absolutt ikke at vi alltid er enige i antallet stjerner. Stjernene gir deg et utmerket sammenligningsgrunnlag, men jeg vil alltid anbefale at du leser vår beskrivelse av hotellet, og ikke minst vår personlige vurdering. Som du nok allerede vet besøker vi samtlige hoteller og feriehus i Hideaways-programmet selv. Vi velger kun de hotellene vi selv gjerne reiser tilbake på ferie til, og som lever opp til noen helt spesielle krav.

Les mer om Hideaways’ vurdering av hoteller

Eksterne kilder

Det er populært som aldri før å skrive bedømmelser av hoteller og andre produkter. I vår verden er det flere eksterne kilder som gir deg muligheten til å lese andre brukeres bedømmelse av hoteller og serviceytelser. De mest kjente er nok Tripadvisor, Booking og Zoover som alle deler anmeldelser fra reisebransjen. Hos Hideaways har vi valgt å bruke Trustpilot for å gi våre gjester muligheten til  anmelde en reise med Hideaways.

Les anmeldelser av Hideaways på trustpilot

Written By
More from Marie

Maten er kun et av mange argumenter for å reise til Kroatia

Som alt annet i Kroatia er maten en veldig positiv overraskelse. Jeg...
Les mer

Legg inn en kommentar